A fogadószint:

A készházak esetében a fogadószint egy fontos fogalom, ugyanis erre a helyszínen elkészített épületrészre kerülnek a készházak előre legyártott könnyűszerkezetes elemei.

  

A fogadószint egy teherbíró és vízszigetelt alépítmény, tulajdonképpen minden olyan épületszerkezet a fogadószinthez tartozik, ami a földszinti padlóburkolat alatti található: alapozás, lábazat, aljzatbeton és vízszigetelés. Ha van pince, vagy alagsor, akkor annak falai is ide tartoznak, ugyanis a készházak falai a föld nyomását nem bírják el, ezért helyettük egy erősebb falat kell építeni.

 

A kámi épület lejtős terepre kerül, félig a földbe vájva, így a földet támasztó falakat erős betonból (vasalt zsalukő), míg a földből teljesen kilátszó falakat már készházas panelekből terveztem.

 

Egyes készházakat gyártó cégek maguk is elkészítik a fogadószintet, de sok esetben ezt külön kivitelezővel kell előre elkészíttetni, ezért alaposan meg kell néznünk az árajánlatokat, mert nem mindegy, hogy az ár tartalmazza-e a fogadószint elkészítését, vagy nem.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://keszhazteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr183004107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása